02 veebruar 2013

Hapukapsapirukas


Kohupiimatainas:

250 g võid
250 g kohupiima
240 g jahu
1 tl soola
1 tl soodat

Täidis:
500 g porgandiga praekapsast

Lisaks:
määrimiseks muna
pealeraputamiseks köömneid


Sega pehme või koos ülejäänud ainetega ühtlaseks pehmeks tainaks. Vormi palliks ja aseta paariks tunniks külmkappi tahenema. Seejärel rulli jahusel laual kaks u 17X32 cm ristkülikut. Nõruta või pigista kapsas käte vahel kuivemaks ja jaga pikisuunas mõlemale tainatükile, nii et servad jäävad 3 cm ulatuses täidiseta. Lapi ääred vaheliti täidise peale. Näpi sõrmedega hoolsalt kinni. Kinnita pirukad ka otstest. Tõsta pirukad ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et kinnituskohad jävad allapoole. Pintselda lahtikopitud munaga ja puista peale köömneid. Küpseta 200 kraadi juures u 20 min, kuni pirukas on kuldpruun.

Ise kasutasin muna asemel piima ja köömned jätsin üldse panemata aga maitse on sellegipoolest väga hea.

Retsept on pärit Pereköögist (veebruar 2013)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...